Telefonszám+36/1-797 1736

események & hírek

Zöldül a Bóbita Óvoda Törökbálinton

Az MC Mine Kft. nyerte el a Törökbálinton megvalósuló, Zöld Óvoda bővítése pályázathoz tartozó, kommunikációs tevékenységek megtervezését, megvalósítását és folyamatos monitorálását.
A projekt fontos, többek között a fenntartató fejlődés és a környezettudatosság népszerűsítése szempontjából is.Az MC Mine Kft. nyerte el a Törökbálinton megvalósuló, Zöld Óvoda bővítése pályázathoz tartozó, kommunikációs tevékenységek megtervezését, megvalósítását és folyamatos monitorálását. A projekt fontos, többek között a fenntartató fejlődés és a környezettudatosság népszerűsítése szempontjából is.


Hamarosan átadják a törökbálinti óvoda új épületrészét, amely az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A környezettudatos nevelés érdekében létrejött projekt, 2008 augusztusában indult és a Bóbita Óvoda új épületét várhatóan 2010 februárjában vehetik birtokba az óvodások.


A törökbálinti népességszám emelkedése és az ebből adódó túlzsúfoltság az óvodákban tette szükségessé a Bóbita Óvoda korszerűsítését és bővítését. A 32 éve működő óvoda bővítményének kialakításánál a tervezők elsődleges szempontja az egészséges és természetbarát környezet, valamint a környezettudatos nevelés előremozdítása volt. Az épület kialakításának legfontosabb előnye, hogy energiatakarékos lesz, ezért a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzák és környezetbarát anyagokat építenek be a patak mellett álló, és a tájba illeszkedő kisvárosias intézménybe.


Az építészeti anyagok használata során a kivitelező cég a természetes anyagok beépítésére törekedett: a függőleges tartószerkezetek égetett agyagtéglából, a nyílászárók pedig fából, hőszigetelt üvegezéssel készülnek. A homlokzat átszellőztetett réteges szerkezetek lesznek, amelyek részben árnyékoltak. A bútorok, a fal- és padlóburkolatok a legtöbb helyen a használati móddal összhangban természetes alapanyagokból állnak majd. A bútorok kiválasztásánál szintén előnyt élveztek a természetes – főként fa – alapanyagok. Az épület energiaellátását és az arra épülő rendszereket környezetbarát technológiák felhasználásával alakítják ki. Az épületen végighúzódó zöldtető jótékony hatással lesz a ház hőháztartására, ezen túl csökkenti az energiafogyasztást is: télen növeli a hő megtartó képességet, nyáron pedig lassítja a felmelegedést.


font-family:Verdana\">


font-family:Verdana\">

Közösség